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Velocidade 4 - Para bater pequenas quandades de creme ou clara em neve. Serve também
para bater chanlly, clara em neve e glacês.
6.Para Rerar o Bojo
- Retorne gradualmente à velocidade 1 no regulador de velocidade.
-Coloque a chave seletora de velocidade na posição 0 e desconecte o plugue da batedeira
da tomada.
-Afrouxe o manípulo TRAVA/DESTRAVA (Fig. 01 Nº 06) da batedeira.
-Incline a parte superior da batedeira para trás e aperte levemente o manípulo TRAVA/
DESTRAVA (Fig. 01 Nº 06) .
-Rere o batedor segurando-o pela haste, empurre-o e gire-o no sendo horário ao mesmo
tempo. Por fim puxe-o para baixo.
-Rere o bojo, girando-o no sendo an-horário até destravá-lo.
7.Noções de Segurança - Genéricas
7.1 Prácas Básicas de Operação
7.1.1 Perigos
Algumas partes dos acionamentos elétricos, apresentam pontos ou terminais com presença
de tensão elevadas. Estes quando tocados, podem ocasionar graves choques elétricos ou
até mesmo MORTE do usuário.
IMPORTANTE
Caso algum item das NOÇÕES GERAIS DE SEGURANÇA, não se aplique ao seu
produto, favor desconsiderar.
IMPORTANTE
A alteração nos sistemas de proteções e disposivos de segurança do equipamento
implicará em sérios riscos à integridade sica das pessoas nas fases de operação,
limpeza, manutenção e transporte conforme norma ABNT NBR ISO 12100.
As noções de segurança foram elaboradas para orientar e instruir adequadamente os
usuários das máquinas e aqueles que serão responsáveis pela sua manutenção.
A máquina só deve ser entregue ao usuário em boas condições de uso, sendo que este
deve ser orientado quanto ao uso e a segurança da máquina pelo Revendedor. O usuário
somente deve ulizar a máquina após conhecimento completo dos cuidados que devem
ser tomados, LENDO ATENTAMENTE TODO ESTE MANUAL.
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3.5 Cauons with Stainless Steel
The Stainless Steel may present rust signs, which are ALWAYS CAUSED BY EXTERNAL
AGENTS, especially when the cleaning or sanizaon is not constant and appropriate.
The Stainless Steel resistance towards corrosion is mainly due to the presence of chrome,
which in contact with oxygen allows the formaon of a very thin protecve coat.
This protecve coat is formed through the whole surface of the steel, blocking the acon
of external corrosive agents.
When the protecve coat is broken, the corrosion process begins, being possible to avoid
it by means of constant and adequate cleaning.
Cleaning must always be done immediately aer using the equipment. For such end, use
water, neutral soap or detergent, and clean the equipment with a so cloth or a nylon
sponge.
Then rinse it with plain running water, and dry immediately with a so cloth, this way
avoiding humidity on surfaces and especially on gaps. The rinsing and drying processes are
extremely important to prevent stains and corrosion from arising.
IMPORTANT
Acid soluons, salty soluons, disinfectants and some sterilizing soluons
(hypochlorites, tetravalent ammonia salts, iodine compounds, nitric acid and
others), must be AVOIDED, once it cannot remain for long in contact with the
stainless steel.
These substances aack the stainless steel due to the CHLORINE on its composion,
causing corrosion spots (ping). Even detergents used in domesc cleaning must not
remain in contact with the stainless steel longer than the necessary, being mandatory to
remove it with plain water and then dry the surface completely.
Use of abrasives:
Sponges or steel wool and carbon steel brushes, besides scratching the surface
and compromising the stainless steel protecon, leave parcles that rust and react
contaminang the stainless steel. That is why such products must not be used for cleaning
and sanizaon. Scrapings made with sharp instruments or similar must also be avoided.
Main substances that cause stainless steel corrosion:
Dust, grease, acid soluons such as vinegar, fruit juices, etc., saltern soluons (brine),
blood, detergents (except for the neutral ones), common steel parcles, residue of sponges
or common steel wool, and also other abrasives.